Početna aktuelnosti Uprava policije MUP TK -Izvršeni pretresi na više lokacija

Uprava policije MUP TK -Izvršeni pretresi na više lokacija

191
0
Podijeli

Policijski službenici Uprave policije MUP TK-a su, postupajući po naredbama općinskih sudova, a po prethodno sačinjenom Operativnom planu sprovođenja zajedničkih mjera i radnji na sprečavanju, otkrivanju i identifikaciji izvršilaca krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe narkotičkih sredstava, nedozvoljenog držanja oružja i municije i imovinskih delikata, dana 23.07.2020.godine izvršili pretrese na više lokacija na području Tuzle, Gračanice, Gradačca, Živinica, Banovića i Srebrenika.

Prilikom pretresa, pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem krivičnih djela ili prekršaja: 2 pakovanja pvc folije sa sadržajem praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, 2 pakovanja pvc folije sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, 18 komada tableta mendilex, 6 komada tableta diazepam, 1 digitalna vaga, 1 drobilica, 1 gasni pištolj, 1 signalni pištolj, 1 okvir za automatsku pušku, 4 naprave koje asociraju na minsko-ekspolzivna sredstva, 1 auto-prikolica, 1 kosilica, 12 tona uglja, traktor, vozilo terenac, 2 mobilna aparata, 1 SIM kartica, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku.

U slučaju pozitivnog nalaza vještačenja oduzetih materija nadležnom Tužilaštvu TK-a će biti dostavljeni izvještaji protiv: B.H. rođen 1992.godine iz Gračanice A.D. rođen 1996.godine iz Gradačca, I.D. rođen 1990.godine iz Gradačca, A.K. rođena 1993.godine iz Srebrenika, A.N. rođen 1990.godine iz Živinica, M.Š. rođen 1986.godine iz Tuzle i H.D. rođen 1988.godine iz Tuzle, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga iz člana 239. KZFBIH.

Nakon kompletiranja predmeta Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona će biti podneseni Izvještaji protiv: M.Š rođen 1986.godine iz Tuzle zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija iz člana 371. KZ FBIH, Dž. S. iz Čelića zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Teška  krađa iz člana 287. KZ FBIH, J.R.rođen 1991.godine zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Ugrožavanje sigurnosti iz člana 183. KZ FBIH. Zatim, protiv S.S.rođen 1976.godine, J.S. rođen 1990.godine, S.R.rođen 1959.godine, S.R.rođen 1983.godine, E.R.rođen 1983.godine i O.R.rođen 1955.godine, svi iz Živinica, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Krađa iz člana 286., a u vezi sa članovima 31. i 55. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje