Početna aktuelnosti Uručene zahvalnice za najbolji literarni rad o heroju Nesibu Malkiću

Uručene zahvalnice za najbolji literarni rad o heroju Nesibu Malkiću

516
0
Podijeli

Dodjelom priznanja i nagrada za sve one koji su dali svoj doprinos u organizaciji  završeno je obilježavanje 27.godišnjice o pogibije heroja Nesiba Malkića i dijela komande 210.v.o.b.

Niz je aktivnosti koje je ove godine Koordinacija boračkih organizacaiaj u saradnji sa gradom Živinice i GV organizirala,  kako bi dostojanstveno bila obilježana 27.godišnjica od pogibije heroja Nesiba Malkića i njegovih saboraca iz 210.v.o.b.

Između ostalog upriličen je obilazak mezar heroja Nesiba Malkića, zatim Nevresa Šišića, Nermina Forčakovića, Fkreta Andelića i Seada Paravlića.

Organizirana je i akcija dobrovoljnog darivanja krvi, a 25.oktobra porodice poginulih boraca te brojne delegacije obišle su i mjesto pogibije na Nišićkoj visoravni, gdje je još jednom odata dužna počat herojima našeg grada ali i održan čas historije.

A dok su danas uručene zahvalnice i svima onima koji su uzeli učešće u organizaciji obilježavanja godišnjice, među kojima su porodice poginulih kao i učenici koji su nagrađeni za najbolji literarani rad koji su napisali o heroju Nesibu Malkiću.

Zahvalnice su danas uručene i privrednim subjektima našeg grada , kao i Odbojkaškom Klubu invalida Živinice koji su vlastitim trudom i radom dali svoj doprinos u rekonstrukciji i čišćenju spomene obilježja na Nišićkoj visoravni.

Novinarka:Dijana Svrakić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje