Početna aktuelnosti Uskoro Živinice dobijaju video nadzor, kamere , na više lokacija

Uskoro Živinice dobijaju video nadzor, kamere , na više lokacija

745
0
Podijeli

 Načelnik općine Živinice Samir Kamenjaković  danas je potpisao ugovor za ugradnju video nadzora  u našem gradu,  a u okviru projekta ˝Siguran grad˝.

Ugovor su potpisali načelnik općine Živinice , predstavnici PU Živinice i predstavnik firme MEDIA SKY , koja pruža usluge snimanja i postavljanja kamera u našem gradu.

Radi se o veoma značajnom projektu, koji će sigurno donijeti bolju bezbjednost svih građana.

Grad Živinice u narednom periodu biće pod budnim okom  više kamera koje će biti postavljene na nekoliko lokacija ali i na mjestima , gdje je također,  neophodno pojačati sigurnost i bezbjednost  građana .

Napominjemo da, projekat ˝Siguran grad ˝ u Živinicama se realizuje zadnjih nekoliko godina, te da je do sada postavljeno 9 kamera koje pokrivaju najznačajnije raskrsnice .

Načelnik Živinica Samir Kamenjaković  je ovom prilikom  istaknuto da su Živinice prvi siguran grada, te da će kamere koje budu instalirane detektovati i registarske oznake automobila, tako da bi policija mogla imati apsolutnu kontrolu ulaska, odnosno izlaska iz grada, te identifikovati neregistrovana vozila i druge neregularnosti,

Načelnik Odjeljenja za kriminalističke poslove PU  Živinice Samir Đulović, potvrđuje da je ovo veoma značajan projekat koji će u mnogome pomoći pripadnici PU Živinice u izvršavanju njihovih zadataka.

Iz PU Živinice  poručuju,  video nadzorom se želi prije svega postići preventivna zaštita građana i njihove imovine ali poboljšati borba protiv kriminala, terorizma i svih drugih oblika narušavanja bezbjednosti, javnog reda i mira.

Lokacije na kojima će biti instalirani video nadzori na području Grada Živinica biće određene na osnovu stanja javnog reda i mira, problematike kriminaliteta i bezbjednosti saobraćaja .

Mjesta na kojima će biti  postavljene kamere neće biti otkrivena. Radi se o visokosofisticiranim kamerama i opremi koja omogućava da se vidi apsolutne sve što se dešava na području nadzora, uz mogućnost vraćanja snimaka, približavanja i drugih opcija koje su potrebne kako bi se izvršila identifikacija osoba ili vozila.

Ovaj projekat znači još jedan korak bliže viziji Živinica kao savremeno i moderno uređenog grada kakve možemo vidjeti u razvijenim evropskim zemljama.

Novinarka :Dijana Svrakić

 

 

 

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje