Početna aktuelnosti Uspjesi Omladinske škole NK Mladost Suha

Uspjesi Omladinske škole NK Mladost Suha

217
0
Podijeli

Danas je reporterska ekipa Televizije Živinice posjetila Mjesnu zajednicu Suha i nakratko boravila na prostoru stadiona Nogometnog kluba Mladost Suha.

Razlog naše posjete bio je ispraćaj jednog dijela članova Omladinske škole pomenutog kluba na zimovanje u Sportsko-rekreativni centar Ajdinovići kod Olova.

Omladinska škola Nogometnog kluba Mladost Suha formirana je prije nepunih godinu dana a već u svom okrilju ima blizu šesdeset dječaka razvrstanih u tri najmlađe kategorije.

Školu,sa velikim entuzijazmom i ozbiljnošću  vodi mladi i ambiciozni Šerićanin Muhamed Kamberović,pod čijom se trenerskom palicom već postiglo mnogo,odnosno,drugo mjesto u Kantonalnoj ligi sa ambicijom da se u nastavku takmičenja dođe do prve pozicije.

Danas je najmlađa suška nogometna ekspedicija krenula put Olova,tačnije u Ajdinoviće,na zasluženo zimovanje.

Po riječima kapitena ekipe Amela Mrakanovića,on i njegovi drugovi trude se da budu dobri đaci a i da na sportskom terenu pokažu svoje talente i već u konkurenciji sa svojim vršnjacima postižu vrlodobre rezultate.

Na polasku za Ajdinoviće bilo je veselo i razdragano a roditelji djece poželjeli su im sretan put i lijep provod.

Po riječima trenera Kamberovića,sva djeca koju on trenira su marljiva i u školi i na treninzima kao i u nogometnim takmičenjima i ne sumnja da će oni vremenom izrasti i i uzorne ljude i vrhunske sportiste.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje