Početna aktuelnosti Uspješna 23.Redovna sjednica Općinskog vijeća Živinice

Uspješna 23.Redovna sjednica Općinskog vijeća Živinice

351
0
Podijeli

Danas je održana 23.Redovna sjednica Općinskog vijeća Živinice.

Prije samog početka sjednice,prilikom utvrđivanja Dnevnog reda,došlo je do malih korekcija istog, tako da su vijećnici,na kraju,usvojili dnevni red sa ukupno dvadeset i jednom tačkom.

Od ukupno 31 vijećnika,početku 23.Redovne sjednice prisustvovalo je 24 vijećnika i time su bili stvoreni uslovi za rad i punovažno donošenje svih odluka,zaključaka i rješenja.

Na današnjoj,23.redovnoj sjednici Općinskog vijeća Živinice našlo se niz životno važnih tačaka za ukupno funkcioniranje svih segmenata društveno-političkog i privrednog života naše lokalne zajednice.

Autor ovog izvještaja je u posljednjih 27 godina,kroz svoj posao,pratio sva dešavanja vezana za rad Općinskog vijeća Živinice i općinske uprave Živinice i u svih tih gotovo tri decenije nije imao prilike vidjeti,čuti i osjetiti toliko suglasja oko magistralnih tema i problema našeg grada i općine.

Danas su akcentirane sve kapitalne teme naše lokalne zajednice i pokazana je iskrena želja da se problemi rješavaju po prioritetima i u što kraćem vremenu.

Bilo je odličnih diskusija,prijedloga i rješenja na teme toplifikacije,zagađenja zraka,vodosnabdijevanja,poslovnih zona,režima saobraćaja,izgradnje parkinga,rješavanja problema bivšeg hotela Konjuh Živinice,ekoloških problema,rješavanje izgleda glavne živiničke ulice i još niz drugih pitanja od velikog značaja za kvalitetniji ambijent i život u općini Živiinice koja od Prvog aprila i zvanično dobija status grada.

Osim pomenutog,danas su obrađene i neke vrlo bitne informacije iz nekoliko oblasti vitalnih za našu zajednicu.

Danas su vijećnici na čelu sa predsjedavajućim Općinskog vijeća Živinice Nailom Jusićem,zajedno sa načelnikom Samirom Kamenjakovićem i njegovim saradnicima pokazali najviši stepen odgovornosti prema interesima građana i naše zajednice kada su u pitanju najbitniji problemi i nije bilo bitno ko kojoj opciji pripada i dali je u opoziciji ili poziciji,manjini ili većini.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje