Početna aktuelnosti Usvojen Budžet grada Živinice za 2022.godinu

Usvojen Budžet grada Živinice za 2022.godinu

259
0
Podijeli

Prijedlog budžeta grada Živinice za 2020.godinu, Odluka o Izvršenje budžeta grada Živinice za 2022.godinu, Programa rada GV Živinice 2022.  i Programa rada gradonačelnika za 2022.godinu bile su tačke dnevnog reda koje su se našle pred  živiničkim  vijećnicima.

Nakon nekoliko amandamana koje je predlagač budžeta pročitao, a koji su stigli u zakonskom roku na adresu nadležne službe  , budžet grada Živinice  za 2022.godinu je usvojen u iznosu od 32 miliona 941 991 KM.

Gradonačelnik Samir Kamenjaković je kazao da da je u pitanju socijalni, ali i razvoji budžet, napominjući da su njime planirani brojni kapitalni projekti za koje su osigurana sredstva, a radi se i o važnim infrastrukturnim projektima.

Predsjedavajući GV Živinice Nail Jusić je istakao zadovoljstvo usvojenim budžetom za narednu godinu, čime je kako je naveo, još jednom dokazano da GV Živinice radi sinhronizovano sa izvršnom vlasti.

Napominjemo , da su gradski vijećnici na današnjoj Godišnjoj sjednici usvojili i odluku o izvršenju budžeta Živinice za 2022.godinu, zatim Programa rada GV I Program rada gradonačelnika za 2022.godinu.

Dijana Svrakić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje