Početna aktuelnosti Vanredna sjednica OV Živinice posvećena nagradama i priznanjima u povodu Dana općine...

Vanredna sjednica OV Živinice posvećena nagradama i priznanjima u povodu Dana općine živinice

913
0
Podijeli

Komisija za odlikovanja i priznanja Općinskog vijeća Živinice, raspisala je Javni konkurs za dostavljanje prijedloga kandidata za dodjelu općinskih priznanja i nagrada u povodu 19.juna Dana općine Živinice.

Prijedlog za dodjelu općinskih priznanja i nagrada trebao je da sadrži:za koju vrstu priznanja i nagrada je prijedlog, kratku biografiju predloženog pojedinca-organizacije, obrazloženje prijedloga, biografski podaci predlagača i ono što je važno napomenuti, predlagač ima pravo da predloži maksimalno jednog kandidata za svaku vrstu priznanja-nagrada.

Prijedlozi su dostavljeni Komisiji i o istima se danas raspravljalo na Vanrednoj sjednici Općinskog vijeća Živinice u okviru tri tačke dnevnog reda.

Za značajan doprinos u razvoju Općine u raznim oblastima društvenog života i rada zaslužnim pojedincima i organizacijama dodijelit će se sljedeće nagrade i priznanja: pismena pohvala, pismena zahvalnica, novčana nagrada, Spomen plaketa Općine: zlatna, srebrna i bronzana te proglašavanje počasnog građanina.

Dan općine Živinice dobra je prilika da se oda priznanje svima onima koji daju nemjerljiv doprinos u razvoju lokalne zajednice te će tim povodom i ove godine biti upriličena svečanost, kako bi se na dostojan način obilježio i ovaj 19.juni dan kada je sada već daleke 1959. godine, Odlukom Narodne skupštine Narodne Republike Bosne i Hercegovine, utvrđena teritorija Općine Živinice, čije granice nisu pomjerane ni do današnjeg dana.

Novinarka/Merisa Mujčinović/

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje