Početna aktuelnosti “Vesela farma” u Dubravama Gornjim

“Vesela farma” u Dubravama Gornjim

656
0
Podijeli

Pozitivnu i uspješnu poduzetničku priču donosimo vam iz Gornjih Dubrava.

Naime, porodica Dedić prije godinu dana Start-up projektom  osnovala je obrt pod nazivom „Vesela Farma“.

Projektom “Vesela farma”, u Dubravama Gornjim povezuju se mala seoska domaćinstva koja ekološki proizvode organsku i integralnu hranu sa konzumentima u urbanim sredinama

Obzirom da je porodica Dedić oduvjek pazila na kvalitetu hrane, i jela su se pravila samo od prirodnim načinom uzgojenih namirnica  logičan slijed je bio uzgoj nečeg prirodnog i zdravog.

Projekat uspješno realiziraju  već godinu dana.

“Odlučili smo se za proizvodnju zdravih jaja od koka koje cijeli dan čeprkaju po zemlji tražeći crviće i gliste, jedu travu i probrane žitarice, a kad je sezona voća…uživaju u zrelim plodovima trešanja, jabuka, krušaka i šljiva”, kaže Almir Dedić.

Nazvali su to „Eko-etno“ uzgojem, onako kako se to nekad radilo po seoskim domaćinstvima naših nana i djedova samo sa većim brojem peradi.

Uzgoj su započeli po ekološkim načelima koja primjenjuju na cijelom imanju.

Pored mliječnih proizvoda nude i biljnu proizvodnju.

Dedići kažu da za jedan dan teško stignu da sve isporuče koliko su ljudi zaintersirani za njihov proizvod. Raduje činjenica da je sve zapravo dobilo svoj okvir osnivanjem obrta zahvaljujući Start up projektu.

Mladi bračni par Dedić je itekako dobar i svijetao primjer uspješne priče koja je uključila sve ono što oni mogu proizvesti na svom imanju, a ono što je još značajnije da su u svoju ideju uključili i rodbnu i komšije.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje