Početna aktuelnosti “Vrijesak” organizuje školu pčelarstva

“Vrijesak” organizuje školu pčelarstva

214
0
Podijeli

Udruženje pčelara „Vrijesak“ Živinice već duži niz godina realizuje brojne aktivnosti kako bi unaprijedili ovu granu poljoprivrede, a čiji razvoj u našem gradu prate i brojne humanitarne akcije. Jedna od aktivnosti je i škola pčelarstva koja se u organizaciji udruženja „Vrijesak“ uspješno sprovodi već četiri godine. Cilj škole je stvoriti mlade, uspješne ali prije svega edukovane pčelare kojima znanje prenose dugogodišnji članovi udruženja. Školski program se sastoji od predavanja i praktičnih vježbi.

Edukacija je jedan od važnijih perioda u stasavanju pčelara. Iskusni pčelari već godinama bore se sa različitim uslovima za pčele stoga su oni najpouzdaniji izvori bitnih informacija za mlade pčelare. Upravo iskusni pčelari u školi pčelarstva prenijet će svoje znanje o načinu pripreme pčela za bagremovu i livadsku pašu kao i pripremi pčela za zimu. Bit će govora i o ostalim segmentima koji su važni za pčelarstvo.

Plan je da škola pčelarstva u organizaciji udruženja pčelara „Vrijesak“ startuje sredinom narednog mjeseca. Prijave traju do 17. januara, a prijaviti se mogu svi ponedjeljkom i srijedom u prostorijama udruženja u Bosanskom kulturnom centru u periodu od 9:00 do 12:00 sati ili na broj telefona sekretara udruženja Eseda Brčaninovića na broj 061/286-660. Predavanja će biti održana u prostorijama udruženja, a termin će se odrediti u dogovoru sa polaznicima škole.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje