Početna aktuelnosti Za biznise žena iz marginaliziranih grupa u Živinicama 100.000 KM

Za biznise žena iz marginaliziranih grupa u Živinicama 100.000 KM

771
0
Podijeli

Ugovori o dodjeli sredstava iz Program podrške marginaliziranim grupama danas su potpisani  u Živinicama.

USAID-ov Program podrške marginaliziranim grupama u saradnji s Gradom Živinice osigurao je 100.000 KM za pružanje podrške u pokretanju i razvoju biznisa žena iz marginaliziranih grupa.

Edina Bajrić aplicirala je   na USAID  Program podrške marginaliziranim grupama žena sa biznis idejom   registracije radnje za šivenje ,  dok je Sanela Čičkušić aplicirala sa registarcijom već ranije utvrđenog brenda Amanet

Bajrić i Čičkušić,  su dvije od 14 žena koje su danas potpisale ugovore zahvaljujući  Programu i finansijskoj podršci koji je obezbijedio USAID i Grad Živinice u iznosu od po 50 hiljada KM.

Podsjećamo, da je Grad Živinice  pored pokretanja start-up za mlade koji već traje treću godinu  , odlučio  pružiti podršku i ženama koje žele da pokrenu vlastiti biznis, istina ove godine po prvi puta.

Po svemu sudeći biće ovo još jedna pozitvna priča koja se šalje iz Živinica.

Mi želimo žene liderice u svijetu biznisa i ovaj program nam pokazuje da u tome možemo uspjeti. Ovo je koncept koji podstiče, ali i koji istovremena osigurava stabilnost i napredak u svijetu poduzetništva”kazao je gradonačelnik Samir Kamenjaković.

Ovim Programom nastoji se pružiti podrška  u razvoju biznisa za žene s invaliditetom, majke osoba s invaliditetom, žene iz ruralnih područja, žrtve nasilja te nezaposlene mlade žene.

Programom će se pokrenuti poslovi u oblasti ugostiteljstva, zanata, poljoprivrede, uslužnih djelatnosti i proizvodnje eko povrća, a poduzetnicama će biti pružena finansijska i mentorska podrška u pokretanju i održavanju biznisa.

Visina bespovratnih sredstava po biznis planu može iznositi minimalno 5.000,00 KM a maksimalno do 10.000,00 KM.

Novinarka:Dijana Svrakić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje