Početna aktuelnosti Za borce 210 V.O.B i sve šehide u džamiji Podgajevi proučen tevhid...

Za borce 210 V.O.B i sve šehide u džamiji Podgajevi proučen tevhid i Jasin

179
0
Podijeli

Prije skoro godinu dana počeo je projekat izgradnje nove džamije u Podgajevima.
Od prvog dana do danas sredstva za izgradnju objekta nikada nisu došla u pitanje zbog činjenice da su mnogi građani iz cijele BiH i dijaspore bez razmišljanja donirali novac.
Za deset mjeseci nikao je objekat na koji su ponosni mještani Podgajeva, njihova ljepotica plijeni pažnju svih prolaznika, koji se zaustavljaju i doniraju sredstva za završetak radova na Podgajevskoj ljepotici.
Da je ovaj vjerski objekat rađen s puno ljubavi potvrđuje unutrašnjost džamije koju je pohvalio i sam Reis IZ u BiH Husein efendija Kavazović.
U nedjelju je u Podgajevima proučen tevhid i Jasin za poginule pripadnike 210 v.o.b. i sve šehide iz Podgajeva a proučen je i mevlud.


Predstavnici građevinskog odbora kažu da nikada nisu mogli ni slutiti da će ovako brzo izgraditi džamiju i da neće imati problema sa finansijama.
Mještani Podgajeva su presretni što si imali priliku da ugoste reisa Kavazovića.
Prema istraživanju koje je vrćio zamjenik predsjednika građevinskog odbora  krugu od jednog kilometra oko džamije u Podgajevima je preko 400 domaćinstava što po propisima Rijaseta džamiju u Podgajevima svrstava u džamije prve kategorije.

U džamiji se svake nedjelje i četvrtka klanja akšam namaza mještani uskoro očekuju da u svojoj Podgajevskoj ljepotici mogu klanjati sve namaze.

Merisa Mujčinovič Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje