Početna sport Zahuktava se borba za opstanak u prvoj ligi tuzlanskog kantona

Zahuktava se borba za opstanak u prvoj ligi tuzlanskog kantona

169
0
Podijeli

I ovog vikenda nastavlja se takmičenje u nižim ligama bosanskohercegovačkog fudbala. Na rasporedu su utakmice 28. kola prve lige tuzlanskog kantona i 29. kola Druge lige Federacije BiH Sjever. Najzanimljivije će biti u Koraju gdje fudbaleri Mladosti iz Gornjih Živinica gostuju ekipi Trešnjevka Maoča. Bit će to susret dva direktna konkurenta za opstanak u prvoj ligi tuzlanskog kantona, a koje na tabeli razdvaja samo gol razlika. Ekipa Mladosti koja se nalazi na 12. mjestu ima gol razliku plus dva, dok ekipa Trešnjevke ima negativnu gol razliku minus jedan. Obje ekipe imaju po 36 osvojenih bodova, isto koliko i Trebava koja se nalazi u zoni ispadanja sa gol razlikom minus devet. U prvom susretu ove dvije ekipe u prvom dijelu sezone, Mladost je slavila u Gornjim Živinicama sa rezultatom 2:1.

U znatno povoljnijoj situaciji uoči ovog kola nalaze se ekipe Rijeka Šerići i Slatina Bašigovci. Rijeka će u 28. kolu gostovati ekipi Vražića koja je direktan konkurent Šerićanima za treće mjesto na tabeli. Rijeka je u prošlom kolu iznenađujuće poražena na domaćem terenu od Mramora iz Babica sa rezultatom 4:3 i svakako će se željeti iskupiti navijačima na najbolji mogući način. U prvom susretu Rijeke i Vražića u 13. kolu ove sezone viđen je zanimljiv fudbal, a Rijeka je na kraju slavila sa 3:2.

I fudbaleri Slatine iz Bašigovaca će se imati šta pitati kada je u pitanju treća pozicija na tabeli. Njihovu poziciju na tabeli značajno je kompromitovala loša serija rezultata od četiri uzastopna poraza i bit će ovo idealna prilika da se ekipa vrati na pravi kolosjek. Fudbaleri iz Bašigovaca uoči ovog kola imaju dva boda manje u odnosu na trećeplasiranu ekipu iz Šerića, te isti broj bodova kao ekipa Vražića i svakako će pomno pratiti dešavanja na terenu u Vražićima. Slatina će u 28. kolu dočekati fudbalere Mladosti iz Puračića koji su ih u prvom dijelu sezone savladali sa 2:1.

Znatno rasterećenije u ovaj fudbalski vikend ulaze živinički fudbalski klubovi iz Druge lige Federacije BiH Sjever. Fudbaleri Priluka će u 29. kolu na svom stadionu dočekati šampiona, ekipu Radničkog iz Lukavca. Ekipa iz Priluka odavno je osigurala opstanak i u posljednja dva kola igrat će za prestiž i visok plasman na tabeli. Prvi susret Priluka i Radničkog ove sezone pripao je ekipi iz Lukavca koja je sjajnom susretu slavila rezultatom 4:2.

Ekipa Slavena već odavno je stanovnik prve lige tuzlanskog kantona i u 29. kolu gostovat će ekipi Prokosovića koja se nalazi u sredini tabele sa istim brojem bodova kao ekipa Priluka. Prvi susret ove dvije ekipe na stadionu u Živinicama završio je ubjedljivom pobjedom Prokosovića rezultatom 6:0. I jedna i druga ekipa u ovu utakmicu ulaze bez rezultatskog značaja i rasterećenije, s obzirom na činjenicu da je poznat prvak lige kao i putnici u niži rang takmičenja.

Ramiz Rizvanović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje