Početna aktuelnosti Zajednički iftar OS BiH

Zajednički iftar OS BiH

462
0
Podijeli

U sklopu realizacije ramazanskih aktivnosti na lokaciji vojarne i zračne luke Dubrave  5. Pješadijska brigada Operativne komande Oružanih snaga Bosne i Hercegovine upriličen je tradicionalni zajednički iftar u Noći Lejletul Bedr.

Zajedničkom iftaru prethodio je prediftarski program i obavljanje akšam namaza.

U ime domaćina prisutnima su se obratili brigadir 5.pješadijske brigade Emir kliko i brigadni imam Sejdalija ef. Hrnjić koji je nakon iftara proučio Jemek dovu.

Ovo je bila i prigoda da se na jednom mjestu okupe bivši i sadašnji pripadnici Oružanih snaga BiH

Zajedničkom iftaru pored predstavnika  međunarodnih organizacija, Islamske zajednice, brojnih gosti i zvanica iz  akademske zajednice, političkog i javnog života i drugih javnih ličnosti i građana prisustvovali su i vojni muftija Hadis ef. Pašalić, zamjenik ministrice odbrane BIH Sead Jusić i generali OS Dautović I Ahmić.

Ovaj zajednički iftar je dokaz da je druženje i održavanje dobrih međuljudskih odnosa bitan faktor i izuzetna vrijednost kako u 5.pješadijskoj brigadi tako i u cijelim Oružanim snagama Bosne i Hercegovine. U punom restoranu tokom cijelog iftara osjetio se duh Ramazana među vidno raspoloženim gostima ali domaćinima. Nakon iftara u vojnom mesdžidu se klanjao teravih namaz te noćni namaz i druženje se nastavilo do pred sehur.

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje