Početna aktuelnosti Započela druga faza projekta “Vodovod Barice-Polja”

Započela druga faza projekta “Vodovod Barice-Polja”

449
0
Podijeli

Izgradnja nove vodovodne mreže Barice-Polja, kojom će se u potpunosti riješiti problem vodosnabdijevanja Živinica, započela je pretkraj prošle godine polaganjem vodovodnih cijevi.

Polaganje cijevi  bila je  faza koja je označila početak realizacije navedenog projekta.

Jučer se započelo sa drugom fazom,odnosno,bušenjima tla na lokaciji Polja u Mjesnoj zajednici Barice.

Tim povodom,načelnik općine Živinice Samir Kamenjaković obišao je pomenutu lokaciju i susreo sa predstavnicima izvođača radova-živiničkom firmom Geoservis.

Projekat uspostavljanja vodovodne mreže Barice-Polja realizuje se u više faza, a čijom će se konačnom realizacijom formirati nova vodovodna mreža putem koje će se vodom opskrbiti cijela gradska zona i neki dijelovi Općine Živinice.

Kroz projekte vodosnabdijevanja Općine Živinice nastoji se osigurati normalno i redovno vodosnabdijevanj svih građana, jer do sad je Općina Živinice bila ovisna samo o Vodovodu Tuzla, što nije bilo dovoljno.

Nakon izgradnje navedenog novog vodnog sistema Barice-Polja, uz obaveznu isporuku od Vodovoda Tuzla, osigurat će se dovoljne količine vode koje su potrebne Općini Živinice za normalno vodosnabdijevanje.

Gradska zona Općine Živinice kao i neki dijelovi Općine vodom se snabdijevaju preko Vodovoda Tuzla.

Na samom početku takvog sporazuma vodsnabdijevanje je teklo normalno, međutim takav način vodosnabdijevanja za građane Živinica više nije pogodan.

Povećanjem broja građana u oba grada zahtjeva veću potrošnju vode što je uzrokovalo nestašicu iste.

Dakle, izgradnjom i stavljanjem u funkciju navedene vodovodne mreže građanima će se osigurati dotok vode iz vlastitih resursa Općine Živinice.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje