Početna aktuelnosti Zasjedao Organizacioni odbor za obilježavanje Dana nezavisnosti

Zasjedao Organizacioni odbor za obilježavanje Dana nezavisnosti

142
0
Podijeli

Danas je održan prvi radni sastanak Organizacionog odbora za obilježavanje 1.marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Odborom je predsjedavao prvi čovjek Gradskog vijeća Živinice Nail Jusić koji je inicijator i najveći zagovornik dostojnog obilježavanja svakog važnijeg međunarodnog, državnog i vjerskog praznika i blagdana kao i najbitnijih datuma za Grad Živinice.

U organizacioni odbor uključeni su svi rukovodeći ljudi javnih preduzeća i javnih ustanova Grada Živinice kao i predstavnici Gradske uprave te predstavnici nekoliko organizacija i udruženja koja egzistiraju i djeluju u Živinicama.

Utvrđene su osnovne aktivnosti i opći protokol Manifestacije koja će se održati 28.februara.

Kako je istakao predsjedavajući Gradskog vijeća Živinice Nail Jusić, osnovni cilj je masovno manifestirati patriotizam i ljubav prema našoj Domovini kao i mladima usaditi patriotski osjećaj kako bi čuvali i gradili svoju zemlju za dobrobit svih koji u njoj žive i koji će živjeti.

Osim toga, Živinice su i u prošlosti pokazale da su sredina koja je hrabro, oružjem, čuvala integritet i suverenitet  Bosne i Hercegovine a danas , u miru, ova zajednica sve čini na očuvanju mira, suživota, tolerancije i stvaranju uslova za prosperitetan život svih koji se osjećaju Bosancima i Hercegovcima.

S obzirom na sastav Organizacionog odbora na čelu sa predsjedavajućim Nailom Jusićem, nema sumnje da će Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine u Živinicama biti obilježen kako to i priliči gradu kao što su Živinice.

Jasminko Razić

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje