Početna aktuelnosti Zašto nisu realizirani projekti ˝marka na marku˝iz prošle godine?

Zašto nisu realizirani projekti ˝marka na marku˝iz prošle godine?

202
0
Podijeli

U prošloj godini na području naše općine planirano je bilo da se realizuje oko 50 projekata po principu ˝marka na marku˝.Međutim, ni jedan od projekata nije ugledao svjetlo dana.

Zbog građana koji pitaju, šta je zakazalo kada je u pitanju procedura koja je trebala biti provedena vezanao za projekte, odgovor smo potražili od šefa Služba za opću upravu, društvene djelatnosti, boračko-invalidsku zaštitu i raseljene osobe općine Živinice Saida Čerkezovića.

Duži niz godina na području naše općine  uspješno se realiziraju projekti gdje se finansijska  sredstva  obezbjeđuje pola iz općinskog budžeta a pola sredstava prikupe građani u naseljenim mjestima  gdje je neophodno uraditi željeni projekat.

Veći dio projekata , kao što su asfaltiranje puteva, izgradnja vodovodne mreže i rasvjete  na području općine Živinice realiziran je po tzv.principu ˝marka na marku˝.

Tradicija se nastavlja iz godine u godinu. Pa je tako u 2018. godini za realizaciju navedenih projekata u budžetu općine Živinice  planirano nešto više od 800 hiljada KM .

Međutim,  razgovoru sa šefom nadležne općinske Službe saznajemo, da do realizacije nije došlo zbog problema oko javnih nabavki.

(Više u izjavi u prilogu…)

Čerkezović dodaje  je, da je načelnik općine Živinice obustavio proceduru, te da će sve ponovno biti pokrenuto iz početka. O ovome će svoje mišljenje  svakako dati vijećenici OV Živinice .

Novinarka:Dijana Svrakić

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje