Početna aktuelnosti Završen obavezan vid predškolskog odgoja

Završen obavezan vid predškolskog odgoja

691
0
Podijeli

U osnovnim školama na području  općine Živinice danas je  završen obavezan vid predškolskog odgoja za djecu upisanu u prvi razred devetogodišnje škole koja ovim odgojem nisu bila obuhvaćena u predškolskim ustanovama.

Tim povodom JU O.Š. Šerići danas je upriličila svečanu čin podjele pedagoških kartona učenicima .

Zahvajujući dobroj saradnji JU Dječije obdanište Živinice i osnovnih škola,  na području naše općine  ove godine obaveznim vidom  predškolskog odgoja za djecu  bili su obuhvaćeni svi učenici koji će u septembru krenuti u prvi razred osnovne škole a nisu išli u neku od predškolskih ustanova.

Tokom protekla dva i po mjeseca budući prvačići su vrijedno učili i radili, i stekli dovoljno predznanja za prvi razred, što je svakako današnjom izvedbom priredbe  potvrdila jedna od grupa koja je ove godine završila predškolski vid odgoja u centralnoj školi u Šerićima , a kojoj je prisustvovala i direktorica JU Dječije obdanište Živinice.

Učiteljica koja je radila sa ovim mališanima ističe da je, više nego zadovolja  djecom koja su dolazila na nastavu .

Ovom prilikom , direktorica JU Dječije obdnaište Živinice uputila je i riječi zahvalnosti onima koji su pomogli da se obavezni vid predškolskog odgoja završi uspješno.

Svečani uručenjem pedagoških kartona polaznicima , zvanično je i završen dio odgoja za ove mališane, a već od septembra očekuju ih nove obaveze i zadaci, do tada uživaće u čarima ljeta odnosno ljetnog raspusta.

Novinarka:Dijana Svrakić

 

 

 

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje