Početna aktuelnosti Završena Ljetna liga u organizaciji NK Rijeka Šerići

Završena Ljetna liga u organizaciji NK Rijeka Šerići

532
0
Podijeli

Sinoć je u Šerićima završena sportska nogometna manifestacija Ljetna liga u malom nogometu na travi koju je uspješno organizirao Nogometni klub Rijeka Šerići.

Turnir je trajao osam dana i učešće je uzelo 20 ekipa iz Tuzlanskog kantona.

Cijelo natjecanje je proteklo u pravom spotskom ambijentu i izuzetno dobroj posjećenosti  svakoj utakmici.

Čak ni nevrijeme na samom početku i na samom kraju ovog turnira nije omelo vrijedne organizatore da učine sve kako bi turnir Ljetna liga u potpunosti uspio.

Nakon osam dana festivala nogometa u jučerašnjoj finalnoj utakmici megdan su podijelile dvije najspretnije, najsretnije i najuspješnije ekipe – Yavuz Compay i Trgovinska radnja Rođaci Priluk.

U uzbudljivom finalu ekipa Yavuz Company pokazala više i dvoboj dobila rezultatom 2:0.

Šampionu je pripao pobjednički pehar i 1.500 KM a drugoplasiranoj ekipi je pripao pehar za drugo mjesto i novčana nagrada u iznosu od 500 KM.

Prije sinošnjih polufinalnih i finalnog  susreta, ljubitelji  „najvažnije sporedne stvari na svijetu“  mogli su uživati u nogometnim vještinama najmlađih nogometnih pulena NK Rijeka Šerići i NK Mladost Suha a koje nogometu uče treneri Elvis i Muhamed Kamberović.

Atraktivnih poteza i lijepih golova nije nedostajalo i sve je to nagrađivano burnim aplauzima sa punih tribina Nogometnog kluba Rijeka Šerići.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje