Početna aktuelnosti Zejna Delić i njena porodica trebaju hitnu pomoć dobrih ljudi

Zejna Delić i njena porodica trebaju hitnu pomoć dobrih ljudi

3554
0
Podijeli

Zejna Delić živi sa svojim teško oboljelim sinom i mužem u Lukavici Donjoj, preko puta Osnovne škole.

Sin, koji ima 40 godina, psiho-fizički je hendikepiran i potrebna mu je kontinuirana pažnja i briga koju mu majka Zejna, i sama tri puta operisana, ne može pružiti u dovoljnoj mjeri.

Pored navedenog, i Zejnin muž je imao dvije operacije.

Ovim nesretnim ljudima, našim sugrađanima, pored konstantne medicinske njege, prijeko su potrebne i higijenske potrepštine, naročito pelene za odrasle i kao i drugi sličan materijal.

Stambeni uslovi, također, ni izbliza ne odgovaraju potrebama članova porodice Delić i u tom smislu potrebne su donacije dobrih ljudi.

Zejna veli da je od nadležnih službi i institucija naše lokalne zajednice niko niti obilazi niti pomaže pa svu nadu polaže u Boga i dobre ljude, osjetljive na tuđe patnje i nedaće.

Po pomenutom problemu fejsbuk grupa “Živinički hunjer” već je pokrenula određene građevinske aktivnosti na saniranju plafona i podova a nabavljena su i invalidska kolica te pozivaju sve humaniste našeg grada kao i dobre ljude iz drugih sredina da im se pridruže i u ovoj akciji kako bi se Zejni i njenoj porodici koliko-toliko olakšao zaista težak ovodunjalučki život.

Svi koji žele na bilo kakav način pomoći porodici Delić, mogu se obratiti porodici, direktno, na broj telefona 062 485 157 ili putem fejsbuka grupi “Živinčki hunjer” kao i u redakciju Televizije Živinice na broj 035 775 479.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje