Početna aktuelnosti Zelena pijaca u Živinicama radi samo srijedom i to...

Zelena pijaca u Živinicama radi samo srijedom i to u skraćenom radnom vremenu

448
0
Podijeli

Nakon što se u Živinicama pojavio prvi slučaj zaražene pacijentice korona virusom, zbog eventualnog kretanja osoba koje su bile u kontaktu sa zaraženom,  izolovano je nekoliko objekata kao i Gradska pijaca.

Novinarska ekipa TVŽ jutros je posjetila Gradsku pijacu.

Štandovi na kojim se prodaje tekstil i obuća bili su  zatvoreni, jer je to naredba Kriznog štaba, koji je iz iste izuzeo rad Zelene pijace.

Naše sagovornice  sa kojima smo jutros razgovarale , kažu da su zahvalne gradonačelniku Samiru Kamenjakoviću na ovoj prilici,  da prodaju svoje proizvode.

(Više u izjavama u Info bloku)

Iako se, kako rekoše , osjeti pad prihoda od prodaje zbog prisustva korone virusa , ipak su sretne, jer u suprotnom bili bi prinuđeni da proizvode  bacaju odnosno prosipaju , naročito kada se radi o mlijeku i mliječnim proizvodima.

Tako su jutros građani Živinica imali priliku kupiti domaće , kvalitetne prozvode, od kajmaka, sira, mlijeka, zatim suhomesnatih proizvoda, zelene salate, te ostalog svježeg ubranog povrća i to po već ustaljenim cijenama.

Ukoliko niste znali da je zelena pijaca danas bila otvorena za sve , te ste propustili mogućnost kupovine potrebnih namirnica, svakako Vašu posjetu možete planirati naredne srijede .

Na taj način obezbijedićete sebi domaće proizvode,  ali i pomoći ovim ljudima da prodaju ono što su proizveli kod svojih domova.

Novinarka:Dijana Svrakić

 

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje