Početna aktuelnosti Zijah Sokolović sa kultnom predstavom u četvrtak,10.10.’19. gostuje u Živinicama.

Zijah Sokolović sa kultnom predstavom u četvrtak,10.10.’19. gostuje u Živinicama.

71
0
Podijeli

U nastavku teatarske revije „Četvrtkom u pozorište“ publika će 10.10. 2019. godine (četvrtak) imati priliku uživati u kultnoj predstavi Zijaha A. Sokolovića „Glumac je…glumac je…glumac“.  Predstava će biti odigrana na Velikoj sceni BKC-a Živinice, s početkom u 19:30 sati.

Impresivan glumački i autorski put Zijaha A. Sokolovića bilježi više od pedeset filmova, dvanaest televizijskih serija, stotine uloga na teatarskim pozornicama, više od šezdeset nagrada za umjetnički rad i edukacijske teatarske projekte – te autorstvo monodrama koje su od ovog glumca, redatelja, univerzitetskog profesora i autora stvorile neku vrstu teatarske institucije – jedinstvene autorske osobnosti na našim prostorima.

Njegova monodrama “Glumac… je glumac… je glumac”, kultna je predstava koju je odigrao više od 1600 puta širom svijeta. Monodrama o kojoj je u svijetu napisano više od 500 kritika i tekstova, premijerno je izvedena na MESS-u u Sarajevu 1978. godine, a otad ju je, osim Zijaha A. Sokolovića, igralo još 19 glumaca na pet jezika u dvadeset zemalja svijeta.

Nakon predstave biće upriličeno i druženje sa Zijahom i promocija njegove knjige o fenomenu predstave Glumac je…glumac je…glumac.

Cijena ulaznice je 5,00 KM.

JU BKC Živinice

/Samka A./

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje