Početna aktuelnosti Živinice domaćin obilježavanja centralne manifestacije Dana šehida

Živinice domaćin obilježavanja centralne manifestacije Dana šehida

414
0
Podijeli

Drugi dan Ramazanskog Bajrama širom BiH obilježava se kao Dan šehida, podsjećajući tako na borce Armije RBiH  koji su poginuli tokom agresije u periodu od 92-95 godine.

Centralno obilježavanje ovog događaja za BiH upriličeno će biti u Živinicama 06.juna trećeg dana Bajrama , gdje se ovih dana vrše pripreme , kako bi Dan šehida bio obilježen na dostojanstven način.

Tim povodom jučer je održan prvi radni sastanak koordinacijskog odbora na čelu sa Predsjedavajućim OV Živinice Najilom Jusićem.

Na sastanku je dogovoreno da Svečana akdemija u povodu Dana šehida bude upriličena u 14 sati u BKC Živinice, a prije toga uslijediće defile od Druge osnovne škole Živinice do parka Bosanaskih branilac,  gdje će biti položeno cvijeće, proučena fatiha, i odata dužna počast šehidima i poginulim borcima koji su braneći rodnu grudu položili svoje živote.

Na Svečanoj akademiji  učešće će uzeti učenici Druge osnovne škole Živinice, kao i mališani JU Dječije obdanište Živinice koji će  prigodnim recitalima o Bosni i šehidima ukazati na značaj obilježavanja Dan šehida.

Učešće u programu uzet će i Hor Bir Bošnjak. Predviđeno je da se prisutnima na Akademiji obrate i visoke zvanice naše zemlje.

Novinarka:Dijana Svrakić

 

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje