Početna aktuelnosti Živinice: Plakatiranje na nedozvoljenim mjestima biće kažnjeno

Živinice: Plakatiranje na nedozvoljenim mjestima biće kažnjeno

525
0
Podijeli

Postavljanje plakata političkih subjekata u okviru predizborne kampanje na području Grada Živinice biće dozvoljeno samo na za to predviđenim mjestima – upozorili su prije početka izborne kampanje  iz Odsjeka za inspekcijske poslove Živinice.

Plakate koje budu  postavljene van dozvoljenih mjesta bit će uklonjene o trošku lica koje ih je postavilo, a uz to će platiti i novčanu kaznu za prekršajni nalog.

Obzirom na skori početak predizborne kampanje za lokalne izbore u Bosni i Hercegovini, zakazane za 15.novembar 2020. godine, a cijeneći i potrebu političkih subjekata za postavljanjem plakata i objava, Služba za inspekcijske poslove Grada Živinice obavještava  da je Odlukom o komunalnom redu postavljanje plakata, oglasa i sličnih objava na području Grada Živinice  dozvoljeno isključivo na mjestima određenim za to i uz saglasnost  nadležne gradske Službe za komunalne poslove te pribavljanju rješenja o zauzimanju javne površine od strane ovlaštene firme.

Hoće li navedenu Odluku o komunalnom redu poštovati politički subjekti , saznaćemo za nekoliko dana, jer već 16.oktobra počinje predizborna kampanja.

Novinarka:Dijana Svrakić

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje