Početna aktuelnosti Živinička osuda manifestacije fašizma u Višegradu

Živinička osuda manifestacije fašizma u Višegradu

440
0
Podijeli

Danas je održan radni sastanak na kome su bili prisutni Predsjedavajući općinskog vijeća Živinice, predstavnici antifašista i boraca Narodno-oslobodilačkog rata 1941-1945,predstavnici Koordinacije boračkih organizacija općine Živinice,nekolicina vijećnika Općinskog vijeća Živinice kao i sekretar Općinskog vijeća Živinice.

Govorilo se o statusnim pitanjima antifašističkih organizacija a iskorištena je prilika i za oštru osudu dešavanja u Višegradu,od prije dva dana.

Predsjedavajući Općinskog vijeća Živinice kontinuirano i dosljedno pokazuje svoju posvećenost da se borci i boračka udruženja postave na pijadestal koji im i pripada kada se zna kolika je njihova zasluga što imamo slobodnu i nezavisnu zemlju.

Antifašističke organizacije koje njeguju i provode svakovrsnu borbu protiv fašizma i neofašizma,također ,imaju njegovu punu pažnju i želju da im omogući bolje uslove u sprovođenju svoje duboko civilizacijske i humane misije.

Zlatko Dukić,predsjednik Saveza antifašista i boraca Narodno-oslobodilačkog rata 1941-1945. godina,istakao je,povodom dešavanja u Višegradu,potrebu stalnog organiziranja antifašista jer je borba protiv fašizma neprestana.

Svoju osudu dešavanja u Višegradu,od prije nekoliko dana,osudili su i Kerim Trakić,prdsjednik Koordinacije boračkih organizacija općine Živinice kao i predsjednik SABNORA  općine Živinice Asif Omerbegović.

Udruženja koja gaje antifašizam moraju imati bolju i adekvatnu poziciju u društveno-političkom životu naše lokalne zajednice i usvojene su neke mjere koje će se sprovesti u narednom periodu kako bi borba protiv fašizma bila efikasnija i pravovremena.

Jasminko Razić

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje