Početna aktuelnosti Živinički vatrogasci u martu gasili 42 požara

Živinički vatrogasci u martu gasili 42 požara

221
0
Podijeli

Pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Živinice,mala ali vrijedna i dobro obučena ekipa,ima uvijek posla ali ovih par mjeseci posebno.

Samo u prošlom mjesecu imali su 42 intervencije na gašenjima požara na teritoriji općine,odnosno,grada Živinica.

Ovih dana rijetki su trenuci da živinički vatrogasci nisu nigdje na hitnoj intervenciji gašenja nekog od mnogih požara koji se pojavljuju u ovo proljetno vrijeme na teritoriji grada Živinica.

Uzroci požara su razni ali najčešće je u pitanju,prije svega,nemar ljudi.

To ističe i komandir Profesionalne vatrogasne jedinice grada Živinica Zijad Puzić.

Kako je istakao komandir Puzić,ima i zaista pozitivnih primjera odgovornih građana koji su svjesni svih opasnosti od izazivanja požara i koji nesebično priskaču u pomoć živiničkim vatrogascima.

Dobijanjem statusa grada Živinice će u skorijoj budućnosti sigurno imati još brojniju i tehnički opremljeniju vatrogasnu jedinicu koja će adekvatno odgovoriti svim izazovima ovog veoma opasnog i zahtjevnog posla.

Na kraju,još jednom apeliramo da svi mi moramo imati razvijeniju svijest o mogućim negativnim posledicama kada radim sa bilo kojom vrstom plamena,ne zbog toga da bi živinički vatrogasci imali manje posla,već da sebe i okruženje ne bi doveli u opasnost i ozbiljnu nevolju.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje