Početna aktuelnosti “Zlatna dob”obilježila godišnjicu Titove smrti

“Zlatna dob”obilježila godišnjicu Titove smrti

148
0
Podijeli

Titova bista u blizini centralnog živiničkog parka danas je bila mjesto  evociranja uspomena na lik državnika  koji je ostavio neizbrisiv trag u historiji Balkana u svom vladanju od oko pedeset godina dvadesetog vijeka.

Udruženje “Josip Broz Tito” i udruženje “Zlatna dob” već tradicionalno na 4.maj polažu cvijeće i odaju počast čovjeku za koga smatraju da je jedan od najvećih državnika svijeta a nesumnjivo najveći na ovim prostorima.

Istaknuto je da svalo vrijeme  nosi i nove vrjednosne i druge sisteme i načine rada i življenja  i da sada ima dosta dobrih stvari  ali da su se ipak mogle zadžati i neke dobre stvari i rješenja iz vremena kada je Tito bio predsjednik nam nekadašnje zajedničke domoviine.

Današnje obilježavanje godišnjice smrti Josipa Broza Tita odvijalo se u prijepodnevnim satima a ne oko 15 sati, zbog toga što su poštovaoci titovog lika i djela u Živinicama uglavnom građani i građanke starije dobi, odnosno, iznad 65 godina i koji su svojom gestom željeli da ispoštuju naredbe kriznog štaba o terminima izlazaka na javne prostore a da istovremeno pohode bistu Josipa Broza i odaju mu počast.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje