Početna aktuelnosti Zlatne dame “Zlatne dobi” dostojanstveno obilježile proglašenje Živinica gradom

Zlatne dame “Zlatne dobi” dostojanstveno obilježile proglašenje Živinica gradom

1508
0
Podijeli

1.aprila općina Živinice dobila je status grada.

U čast tog,za naš grad,historijskog momenta,članice skupine žena “Zlatna dob” iz Živinica su, na sebi svojstven način,označile taj vanredno važan događaj za grad u kome žive i kojeg beskrajno vole.

Zlatne dame “Zlatne dobi” danas su pokazale na najljepši,najkulturniji i najdostojanstveniji način kako se voli svoja domovina i svoj grad.

Vijest o proglašenju općine Živinice gradom Živinice,primile su sa velikim oduševljenjem i iskrenim emocijama i kako samo one znaju biti poduzetne,odmah su stupile u akciju dostojnog obilježavanja tog historijskog momenta za našu zajednicu.

Uz pomoć Crvenog križa općine Živinice izradile su spomen tablu koju su postavile u Park Bosanskih branilaca i oko nje zasadile nekoliko sadnica predivnog drveta magnolije koje baš u ovo doba daje prelijepe cvjetove i koje će svojim rastom i cvjetanjem u narednim godinama,uvijek podsjećati na vrijeme kada su naše Živinice postale gradom.

Na simboličnoj ceremoniji otkrivanja spomen ploče,bio je prisutan i Gradonačelnik grada Živinice doktor Samir Kamenjaković.

Spomen ploču otkrile su Enefa Šehović i Fatima Ćiba Hadžiavdić,aktivistkinje “Zlatne dobi”.

Prisutnima se,prigodnim, kratkim ali emotivnim govorom obratila predsjednica “Zlatne dobi” gospođa Nađija Hodžić.

Ljubav prema Domovini u kojoj se nalazi naš voljeni grad Živinice,kroz stihove,izrazila je gospođa Mira Boro.

Gradonačenik Kamenjaković izrazio je sve komplimente članicama “Zlatne dobi” na današnjoj patriotskoj gesti i zahvalio im se što su, svojim radom i aktivnostima,uzor mladim generacijama Živiničanki i Živiničana.

Inače udruženje “Zlatna dob” djeluje kao sekcija pri Crvenom križu općine Živinice i egzistiraju već šestu godinu.

Kontinuirano sprovode mnoge korisne aktivnosti koje su već prepoznatljive u našem gradu i predstavljaju uzor svima a naročito mlađim naraštajima.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje