Početna aktuelnosti ŽRK Živinice održao izvještajno- izbornu Skupštinu

ŽRK Živinice održao izvještajno- izbornu Skupštinu

405
0
Podijeli

Izvještaj o radu Ženskog Rukometnog Kluba za 2018. godinu, Finansijski izvještaj za 2018. godinu,  te imenovanje predsjednika i zamjenika predsjednika Skupštine ŽRK kao i izbor predsjednika UO i imenovanje članova UO, bile su tačke koje su se našle na izvještajno- izbornoj Skupštini ŽRK Živinice.

ŽRK Živinice imao je itekako tešku godinu koja je iza nas, rečeno je na Skupštini. Naglasili su,  da su u prošloj godini , se  suočili  sa velikim odlaskom igračica iz ovog Kluba, što im je i bio jedan od najvećih problema .

ŽRK Živinice u 2018/2019 godini pokrenuo je  novu Omladinsku školu Rukometa, za šta su učenice,  većinom osnovnih škola naše općine pokazale dobru zainteresiranost, te je ovo jedna od pozitivnih aktivnosti koju je Klub imao.

Također, imali su poteškoća i kada su u pitanju finansijska sredstva, istakli su u ovom Klubu.

Kako saznajemo, u prošloj godini za ŽRK Živinice u budžetu općine Živinice izdvojeno je 17 hiljada KM , dok su od sponzora imali 4 hiljade KM , što je bilo nedovoljno , kako su nam kazali , za njihov rad.

U ovoj godini u budžetu Općine planirana su približno ista sredstva za rad ŽRK Živinice.

Na Skupštini je izabrano staro novo rukovodstvo pomenutog tijela i to za predsjednika Skupštine imenovan je Ruvejd Razić, dok je zamjenika Adnan Ibrahimović.

Za predsjednika UO izabran je Mirzo Zukanović , a članovi su Eldar Bešić, Ado Kamberović, Enes Kamenjaković, Sakić Alsad, Anto Tadić i Šerif Avdaković.

Novinarka :Dijana Svrakić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje