Početna Uncategorized ˝Živinička TRKA 2022˝ održaće se 5.juna

˝Živinička TRKA 2022˝ održaće se 5.juna

81
0
Podijeli

Da je sport najbolji način promovisanja vlastitog grada i povezivanja ljudi iz različitih gradova i država, pokazala je ˝Živinička trka˝ koje je već četiri puta upriličena u našem gradu .

Promociju Živinica , kroz ˝Živiničku trku 2022˝ , čiji je organizator  Klub borilačkih vještina ˝Flek Tom Cat ˝nastavlja i ove godine, tačnije 05.juna u kojoj će učešće uzeti takmičari iz BiH ali i regije.

˝Mi smo već četiri godine održavali trku, i to od 2016.godine. Korona nas je spriječila 2020.godine , a 2021.godine iz tehničkih razloga nismo istu održali, a ove godine dižemo to na veći nivo.

Prijave su završene.

Imamo 210 prijavljenih takmičara iz cijele BIH, tu  su i takmičari iz Hrvatske i Srbije, tako da je ovo poprimilo već međunarodni karakter u Živinicama˝, kazao je Mirnes Vjezović, predsjednik KBV ˝ Flek Tom Cat˝Živinice.

Trčaće se 4 km u užem jezgru grada , pojašnjava Vejzović .

˝Start trke će biti ispred zgrade Gradske uprave  u 18:30 minuta ,zatim ulicom Alije Izetbegovića  do raskrsnice Markan, zatim Prvom ulicom  do raskrsnice Kutić, te vraćanje do Gradske uprave, gdje će biti smješteno pobjedničko postolje kao i osvježenje za sve učesnike˝, naveo je.

Organizator je pripremio i vrijedan nagradni fond i to: prvo mjesto 500KM, drugo mjesto 300 KM a za treće mjesto nagrada je 100 KM.

I ovoga puta sve učesnike ˝Živiničke TRKE ˝ očekuje dobro druženje i veliko  iskustvo , poručili su organizatori.

Novinarka:Dijana Svrakić

 

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje