Početna Uncategorized Adrenalinski vikend u Živinicama obećava ˝Street race˝ na pisti u Ciljugama

Adrenalinski vikend u Živinicama obećava ˝Street race˝ na pisti u Ciljugama

706
0
Podijeli

Street race je auto-moto sport nastao 30-tih godina prošlog vijeka u SAD-u.

Zadnjih dvadeset godina doživio je pravi procvat na prostorima Evrope, dok je prva trka u Bosni i Hercegovni održana tek 2004. Godine.

Ovaj sport   u Živinicama počeo je da ˝živi ˝ 2013 godine  .

Uz kraće pauze , još uvijek je tu, za što je glavni ˝krivac˝ predsjednik AMK ˝Bad boys˝ Živinice Mensur Redžić,  koji godinama u ovom gradu organizuje Street race .

Za takmičarsku utrku koja će se održati 30.i 31.jula na  pisti u  Ciljugama danas se privode posljednje pripreme , kako bi takmičari sutra bez problema startali, kaže nam Redžić , koji je uložio mnogo ličnih finansijski sredstava kako bi dvodnevni sepktakl opravdao svoja očekivanja.

Na ovogodišnjem Street race , očekuje se oko 200 učesnika iz BiH , Hrvatske , Srbije,Mađarske, Austrije a čeka se i potvrda dolaska  gostiju iz  Bugarske, navodi Redžić.

Ove godine  po prvi puta, pored utrke za automobile, organizovana će biti utrka i za motore.

Svaki legalni, tehnički ispravan automobil može da učestvuje u takmičenju, čime je ovaj sport postao dostupan entuzijastima širom svijeta, ističe naš sagovornik i dodaje uz osmjeh  , da pored tehničke ispravnosti automobila , ovo jednostavno  moraš da voliš.

Za one najuspješješnije slijede i novčane nagrade , i to od 400 do 800 eura.

Organizatori su ovom prilikom , pozvali sve ljubitelje automobila da budi dio ovog događaja i uživaju gledanju dvodnevnog sepktakla na pisti u Ciljugama 30.i 31.jula 2022.godine.

Novinarka: Dijana Svrakić

 

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje