Početna Uncategorized MOC Magnifico ˝oživio˝ pop rock muziku u Živinicama nakon 20 godina

MOC Magnifico ˝oživio˝ pop rock muziku u Živinicama nakon 20 godina

132
0
Podijeli

Muzičko obrazovni  centar Magnifico  Živinice,  u subotu je u našem gradu organizovao  koncert Sarajevske Pop rock  škole .

Prije koncerta održane su besplatne muzičke  radionice .

Cilj ove manifestacije bila je oživjeti pop rock muziku u Živinicama.

Udruženje Magnifico u Živinicama  osnovano je sa ciljem kako bi instrumente poput gitare i bubnja, koji su skoro pa otišli u zaborav u Živinicama , ponovno vratili na scenu, tačnije formirali bend koji bi ovoj sredini ponudio muziku koja je itekako bila popularna prije dvadesetak godina.

Predsjednik Udruženja  prof.muzike Dino Muminović, na tom cilju vrijedno radi.

Dokaz tome je i koncert ali i muzičke radionice koje je organizovao tokom proteklog vikenda.

Tokom ovog događaja organizovane su tri muzičke radionice, solo pjevanje, gitara, bas gitara i bubanj , na kojima je bilo prisutno oko 60 polaznika.

Prof.Muminović istakao je da je sretan što su  se djeca ali i odrasli odazvali ovom događaju,što govori da još uvijek ima nade za staru pop rock muziku u našem gradu.

Profesorica pjevanja Mima Zukan koja je bila  predavač na radionici solo pjevanje, ovom prilikom predstavila je rad Sarajevske pop rock škole  , i izrazila oduševljenje započetom saradnjom sa Udruženjem Magnifico.

Subotnji događaj , svakako je samo uvertira ,onoga što Magnifico nastoji da radi u narednom periodu , istakao je Muminović, i iskazao nadu , da  relevatni prepoznaju značaj ovog Udruženja.

Dijana Svrakić

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje