Početna aktuelnosti Odred izviđača CROA u partnerstvu sa Centrom Vrati mi osmjeh obilježio ˝Dječiju...

Odred izviđača CROA u partnerstvu sa Centrom Vrati mi osmjeh obilježio ˝Dječiju nedjelju˝

192
0
Podijeli

U cilju podsticanja i organiziranja kulturno-obrazovnih, rekreativnih i drugih mjera i akcija za unapređenje razvoja brige o djeci, kao i pokretanja novih inicijativa i programa za zadovoljavanje potreba djece, u okviru obilježavanja „Dječije nedjelje“ organizovano je više raznovrsnih aktivnosti od strane ustanova socijalne zaštite, predškolskih, školskih ustanova i udruženja, koje u svom radu podstiču aktivnosti djece .

Ove godine Ministartsvo za rad socijalno politiku i povratak TK podržalo je i aktivnosti na području Grada Živinica a koje provode Odred izviđača CROA u partnerstvu sa Centrom Vrati mi osmjeh u cilju unapređenje  društvene  brige o djeci.

Odred izviđača CROA Živinice  upriličio je radionicu u Centru Vrati mi osmjeh Živinice , gdje su uz druženje i crtanje sa članovima Centra ukazali im da su ravnopravni članovi društva.

Djeca su kroz pjesmice i priče naučila koja su to njihova osnovna prava, a zatim svoje potrebe iskazala kroz likovnu umjetnost, tj.crteže.

Podjsećamo, prva nedjelja u oktobru tradicionalno se obilježava kao „Dječja nedjelja“, i prilikaje to  svim institucijama Bosne i Hercegovine da prepoznaju važnost svakog djeteta i adekvatno reagiraju u svakoj situaciji njihovog odrastanja.

Novinarka:Dijana Svrakić

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje