Početna aktuelnosti Odred izviđača CROA upriličio druženje na Zlači za članove Centra ˝Vrati mi...

Odred izviđača CROA upriličio druženje na Zlači za članove Centra ˝Vrati mi osmjeh˝

71
0
Podijeli

U okviru obilježavanja Dječije nedjelje i implementacije projekta ˝Mogućnost umjesto nemoći˝, koji je podržan od strane Ministarstva za rad, socijalnu politiku i povratak TK,  Odred izviđača CROA Živinice u subotu je upriličio druženje u prirodi sa korisnicima Centra Vrati mi osmjeh Živinice i njihovim roditeljima.

U okviru ove aktivnosti djeca su imala priliku da se druže i ručaju u prirodi , i uživaju u svojim pravima kao i druge grupe stanovništva.

Odred izviđača CROA Živinice je kroz projekat ˝Mogućnost umjesto nemoći˝ na području Grada Živinica realizirao dvije aktivnosti  koje je proveo sa korisnicima Centra Vrati mi omsjeh Živinice, koji okuplja djecu sa višestrukim smetnjama.

Naime, ovaj Centar ima oko 130 djece koji tokom tri dana u sedmici imaju priliku da se međusobno druže u Udruženju.

Međutim kako bi im ukazali da su i oni ravnopravni članovi društva, odred Izviđača CROA Živinice, je upriličio radionicu u kojima su djeca  kroz pjesmice i priče istakla koja su to njihova osnovna prava, a zatim svoje potrebe iskazala kroz likovnu umjetnost, tj.crteže.

A prvog dana vikenda imali su priliku upoznati ˝Zaštićeni pejzaž Konjuh˝ te družiti se u prirodi zajedno sa članovima odreda Izviđača CROA Živinice.

Navedena aktivnost pored toga što je podržana od resornog kantonalnog ministarstva podržana je i od italijanske nevladine organizaciej CISP.

Novinarka:Dijana Svrakić

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje