Početna Uncategorized Održana manifestacija ˝Gradonačelnik sa privrednicima˝

Održana manifestacija ˝Gradonačelnik sa privrednicima˝

53
0
Podijeli

U Velikoj Sali GV  održana je manifestacija pod nazivom ˝Gradonačelnik sa privrednicima˝.

Poslovni skup je bio prilika da se pokažu rezultati privrede grada  i predstavi stanje u privredi Tuzlanskog kantona i FBiH.

Ovom prilikom istaknuto je da su Živinice na drugom mjestu na TK-u po razvoju privrede.

Živinice su među rijetkim gradovima u BiH koje investitorima omogućavaju  da u veoma kratkom vremenskom periodu dobiju sve potrebne dozvole za pokretanje biznisa.

Istina , na ovom procesu radilo se mnogo u gradskoj upravi.

Tako je uređenje poslovnih zona,formiranja Savjeta poslodavaca,brže izdavanje dozvola te otvaranje Centra za biznis pozitivno uticali na razvoj privrede u Živinicama, koja se danas nalazi na drugom mjestu na TK po razvijenosti, rečeno je na manifestaciji ˝Gradonačelnik sa privrednicima˝.

Prof Bahrija Umihanić je ovom prilikom govorio o ekonomskim  parametrima koji su grad Živinice doveli do izvanrednih rezultata po pitanju privrede.

Pregled finansijskog poslovanja privrednih društava ukazuje da živinička privreda u posljednjih godina bilježi rast prihoda i neto dobiti, ali i rast radnih mjesta. Tako je samo u posljednjoj godini u Živinicama otvoreno 1000 novih radnih mjesta.

U ovom gradu, na osnovu ekonomskih parametara, o kojima je govorio prof Bahrija Umihanić donesena je ocjena za 10 najuspješnijih kompanija sa područja Živinica.

Prva, od deset najuspješnijih kompanija Grada Živinice u 2021.. godini je živinička firma ALFE-MI d.o.o, zatim, Profine BH dok se na trećoj poziciji našla firma DISK doo .

U izjavama u Info bloku govore: gradonačelnik Živinica Samir Kamenjaković, prof.Bahrija Umihanić i vlasnik firme Disk Zijad Selimović….

Dijana Svrakić

 

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje