Početna aktuelnosti Pripreme za ˝Smotru planinara 2020.godine ˝ već počele

Pripreme za ˝Smotru planinara 2020.godine ˝ već počele

236
0
Podijeli

Na inicijativu Gradonačelnika Grada Živinica danas je održan sastanak sa predstavnicima Planinarskog društva Drenik , na kojem je razgovarano o priprema koje je neophodno uraditi do održavanja Smotre planinara 2020. godine.

Sastanku su prisustvovali i direktori obrazovnih institucija, koje su također bitne u promociji prirodnih ljepota našeg Grada.

PD Drenik odnosno Grad Živinice u augustu mjesecu naredne godine biće domaćin Smotre planinara , na kojoj se očekuje i do 3000 planinara ne samo iz BiH nego i šire.

Biće to prilika da  Grad Živinice pokaže prirodne ljepote kojima se itekako može da pohvali.

Tim povodom već se krenulo u pripremu.

Tako su  na današnjem sastanku, predloženi neki od projekata koji bi se radili u cilju stvaranja bolje ponude na lokalitetu PD Drenik , od uređenja pristupnog puta, izgradnje šadrvana , bungalova , do uređenja potoka.

Turistički razvoj svih dijelova Grada Živinica je cilj usvojene Strategije razvoja turizma, na čemu gradska uprava već uveliko radi.

Svakako , ulaganja će se nastaviti, istakao je ovom prilikom Gradonačelnik Grada Živinica Samir Kamenjaković ,  jer Grad Živinice ima turistički potencijal koji treba iskoristiti.

Pristupni put prema kao i promocija PD Drenik  je nešto na čemu treba raditi kako bi ovaj kompleks bio posjećeniji, kazano je između ostalog ovom prilikom.

Ono što je još istaknuto da bi obrazovne instucije trebale organizirati  ˝Škola u prirodi˝ kako bi se i najmlađima pokazale ljepote našeg Grada ali i PD Drenik iskoristilo njihove posjete u razvoj samog kompleksa.

Pripremni radovi za ˝Smotru planinara˝počinju  iza blagdana Bajrama , a već krajem ovog godine trebao bi biti napravljen i Program Smotre planinara.

Novinarka:Dijana Svrakić

 

Podijeli
Prethodni članakIzvještaji dežurnih službi 9.8.
Sljedeći članakČestitka

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje