Početna aktuelnosti Šahovski klub Živinice u okviru Prve ˝B ˝lige osvojio drugo mjesto

Šahovski klub Živinice u okviru Prve ˝B ˝lige osvojio drugo mjesto

250
0
Podijeli

Gradska ekipa ŠK Živinice, koja je postigla zapažen plasman u Prvu „B“ ligu FBiH nastupila je u sastavu: Bilal Hrvić, Abdel Hamzagić, Smajl Imamović, Ismet Mujagić, Nusret Mujagić, Sulejman Imamović,Himzo Bajrić i Alen Eminović.

Kako sazanajemo od predsjednik ŠK Živinice Nusreta Mujagića,      ŠK Živinice je ovo  treći puta da osvoje drugo mjesto u 1.B ligi, čime Živinički šahisti potvrđuju kvalitet i nalaze se u samom vrhu bh šaha.

Za klub su igrali domaći šahisti. Većina ekipa u ligi je imale strane igrače iz drugih zemalja, jedino su Živiničani oslonjeni na svoj igrački kadar, čime ostavreni uspjeh još više dobija na značaju.

IZ ŠK ističu da su otvoreni za sve ljubitelje šaha te ih pozivaju   da im se pridruže subotom od 10 sati, gdje organizuju brzopotezne partije šaha .

Potpredsjednik Kluba Alija Nurkić je za našu medijsku kuću kazao :

˝Veliki uspjeh našeg gradskog Šahovskog kluba Živinice plod je temeljitih i redovnih priprema. Mi smo jedan od najorganizovanijih klubova na TK i šire, jer svake subote održavamo brzopotezne turnire za sve naše članove i goste, tako da tokom godine održimo preko 500 turnira, ne računajući učešće na drugim turnirima. Na posljednjem prvenstvu imali smo osvojenih 5 bodova i 12,5 poena, prvak je ŠK Velika Kladuša sa osvojenih 8 bodova i 20,5 poena, dok je treće mjesto ŠK Mladost iz Bosanskog Petrovca sa osvojena 4 boda i 12 poena˝.

Nurkić dodaje, da ŠK Živinice neće stati na ovome, očekuju još bolje rezultate na takmičenjima koja ih očekuju, i to već 29.septembra na uzet će učešće na Memorijalnom turniru Hamza Mujić u Tuzli, te u novembru ih očekuje  Međunarodni rejtingovani turnir u Lukavcu.

Ovom prilikom iz ŠK Živinice zahvalili su se Gradskoj upravi i gradonačelniku Samiru Kamenjakoviću, kao i GV i predsjedavajućem GV Najilu Jusiću, koji finanasijski podržavaju njihov rad.

Novinarka:Dijana Svrakić

 

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje