Početna aktuelnosti UG ˝Sumejja˝ Živinice organizovale bajramski ručak za roditelje šehida i poginulih boraca

UG ˝Sumejja˝ Živinice organizovale bajramski ručak za roditelje šehida i poginulih boraca

194
0
Podijeli

Udruženje  građanki ˝Sumejja˝ Živinice i ovog Kurban Bajrama organizovale su Bajramski ručak za roditelje šehida i poginuli boraca našeg grada.

Bila je ovo prilika da se uz prigodan bajramski ručak i hedije ukaže roditeljima najboljih sinova da nisu zaboravljeni.

Svakog trećeg dana Kurban Bajrama Udruženje Građanki Sumejja Živinice  već 25. godina organizuje Bjaramski ručak za roditelje šehida i poginulih boraca.

I ove godine veći dio njih se okupio u Tekiji Islamskog centra u Živinicama , gdje su uz prigodne razgovore i sjećanja na svoje najmilije popili Bajramsku kafu i ručali.

Bol i tuga za izgubljenim sinovima  i nakon niza godina sve je  veća, ali živjeti se mora , kažu nam roditelji koji su izgubili sinove koji su branili naš grad i dražavu BiH od agresora.

Dodaju, da imaju samo riječi hvale za članice UG Sumejja Živinice, koje ih ne zaboravljaju.

Predsjednica Sumejje Jasmina Šabanović,  ističe da je ovo  zadatak koji sa lakoćom obave, iako se uloži mnogo truda i rada, ništa nije teško, jer kako dodaje, to je nešto najmanje što se može učiniti za roditelje onih koji nam odbraniše domovinu BiH , u kojoj mi danas slobodno živimo.

Bajramski ručak i bajramske hedije za roditelje šehida i poginulih boraca našeg grada koje su podijeljene, živjet će sve dok bude postojalo Udruženje građanki Sumejja Živinice, poručile su  članice.

Novinarka:Dijana Svrakić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje