Početna aktuelnosti Servisne informacije za 5.7.2024. godine

Servisne informacije za 5.7.2024. godine

152
0

Vatrogasci Profesionalne vatrogasne jedinice Živinice, u toku proteklog dana i noći, nisu imali nikakvih intervencija.

Doktori i medicinari Hitne službe Doma zdravlja Živinice, u istom periodu, obavili su 125 intervencija u sjedištu Hitne službe i dvije intervencije na terenu.

Policijski službenici Policijske uprave Živinice su intervenirali po jednom krivičnom djelu – teška krađa u porodičnoj kući u Dubravama Donjim. Zatim su intervenirali u slučaju jedne saobraćajne nezgode koja se desila u dvorištu područne škole u Tupkoviću gdje je došlo do kontakta putničkog motornog vozila i konja. Nije bilo povrijeđenih, a nastupila je određena materijalna šteta. Osim navedenog, živinički policajci intervenirali su i u 11 ostalih događaja.

U Javnom preduzeću Vodovod i kanalizacija Živinice nije bilo vanrednih intervencija a isporuka vode konzumentima bila je uredna.

U porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je šest beba, četiri djevojčice i dva dječaka. U privatnom porodilištu Plava Medical Group rođena su tri dječaka.

Iz BIHAMK-a obavještavaju i preporučuju: “Prohodnost većine putnih pravaca u Bosni i Hercegovini danas je dobra i saobraća se uz uglavnom povoljne vremenske prilike. Brojne su dionice gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je izmjenjen režim saobraćaja. Vozače savjetujemo da na svim putnim pravcima budu oprezni i da vožnju prilagode trenutnim uslovima i stanju na putevima. Molimo i ostale učesnike u saobraćaju da poštuju sve saobraćajne propise. Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz kraća zadržavanja. Do kraja avgusta, za putnički saobraćaj otvoren je granični prelaz Krstac (na putu Gacko-Nikšić).”

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje