Početna aktuelnosti Investicijska fondacija “Impakt” podržala osam biznis ideja mladih grada Živinice

Investicijska fondacija “Impakt” podržala osam biznis ideja mladih grada Živinice

129
0

Kao rezultat saradnje Ministarstva privrede Tuzlanskog kantona, Investicijske fondacije Impakt i Grada Živinice u prvoj sedmici novembra 2023. godine započela je realizacija programa “IMPAKT Inkubator poslovnih ideja” u našem gradu.

Tokom prvog javnog poziva u gradu Živinice podržano je 11 mladih poduzetnika te poslovnih ideja. Vrijedi napomenuti da su projekte mladih u saradnji podržali Investicijska fondacija “Impakt” te Gradska uprava Živinice.

Prvi javni poziv fondacije “Impakt” polučio je brojnim benefitima za grad Živinice te je saradnja nastavljena i u 2024. godini. Kroz drugi javni poziv podržano je osam poslovnih ideja.

Mladi Živinica su u petak, u prostorijama Arena Centra u Živinicama, pred stručnom komisijom prezentirali svoje poslovne ideje. Trenutačna pozicija biznisa, broj uposlenih te osnovna misija i vizija glavna su pitanja na koja su morali odgovoriti prezenteri svojih poslovnih ideja.

“Podrška koju pružamo nije samo finansijska – kroz dodatnu mentorsku podršku, edukacije i jačanje poduzetničkih kompetencija, svaki poduzetnik i poduzetnica imaju priliku da se razvijaju i doprinesu ekonomskom rastu svoje sredine. Kroz našu saradnju, želimo pokazati da je uspjeh moguć uz istinsku saradnju i zajednički rad.”, poručio je Senajid Đozo, izvršni direktor Investicijske fondacije Impakt.

Mlade našeg grada u prezentaciji poslovnih ideja podržao je i dio delegacije Republike Turske koja je tokom petka i subote boravila u našem gradu.

Kao i tokom edukacijskog dijela i u petak pred prezentirenje svojih poslovnih ideja pred stručnom komisijom, mlade našeg grada, podržali su predstavnici Ministarstva za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona koji su u navedeni projekat uključeni tokom 2024. godine umjesto Ministarstva privrede.

Uključeni u projekat Impakt inkubator zadovoljni su ovogodišnjim realiziranim javnim pozivom, a posebnu radost iskazali su zbog činjenice da je u petak prezentirano nekoliko projekata sa kojima se nisu susreli u proteklim godinama, a podržano je preko 600 biznis ideja mladih Bosne i Hercegovine.

“Podržali smo osam mladih iz Živinica. Kraj prvog ciklusa IMPAKT inkubatora poslovnih ideja obilježen je finalnom prezentacijom IMPAKT inkubatora u Živinicama. Adel, Azra, Emir, Halil, Nedina, Dino, Samra i Tarik, čestitamo! Svaki od ovih mladih poduzetnika predstavlja sjeme promjene, koje ćemo zajedno njegovati i podržavati kroz naš IMPAKT inkubator. Njihove priče su simbol odlučnosti, predanosti i nade. Zajedno, gradimo mrežu koja će osnažiti buduće generacije da sanjaju veće i postižu više. Posebno smo ponosni što je na finalnu prezentaciju ovih mladih poduzetnika došao i gradonačelnik Živinica, Began Muhić.” poručili su predstavnici Investicijske fondacije Impakt.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje