Početna aktuelnosti Gradonačelnik dr.Began Muhić posjetio Mjesnu zajednicu Dubrave Gornje

Gradonačelnik dr.Began Muhić posjetio Mjesnu zajednicu Dubrave Gornje

114
0

Ekstremno visoke temperature zraka, suša, niski vodostaji rijeka, neizdašna izvorišta,neracionalno trošenje vode, ilegalno priključivanje na javne vodovode, dotrajali cjevovodi za posljedicu imaju veoma ozbiljnu krizu vodosnabdjevenosti mnogih zajednica pa tako i grada Živinice.

Sudeći prema vremenskim prognozama, ova kriza će još potrajati.

Shodno tome, gradonačelnik Živinica Began Muhić i njegovi saradnici poduzimaju niz operativnih aktivnosti koje bi, s obzirom na sve navedeno, trebale da dovedu do toga da se svim građanima osigura bar prijeko potreban minimum vode koji bi zadovoljio osnovne potrebe.

Gradonačelnik dr. Began Muhić sa saradnicima svakodnevno obilazi neuralgična područja po pitanju snabdjevenosti vodom kako bi dobio objektivne i tačne informacije o stanju na terenu i u skladu sa tim odmah izdaje operativne naloge nadležnim službama da ih sprovedu u djelo kako bi se građanima osigurala neohodna voda.

S obzirom da je ovih dana Gradonačelnik zaprimio niz informacija od građana Dubrava Gornjih u vezi njihovih problema sa vodosnabdjevenošću, izašao je na teren sa svojim saradnicima, predstavnicima mjesne zajednice direktorom i djelatnicima Javnog preduzeća Vodovod i kanalizacija Živinice, posjetio područje pomenute mjesne zajednice i lokalitet Trokino brdo.

“Voda je zajednička baština, čiju vrijednost moraju prepoznati svi. Svako ima dužnost da koristi vodu pažljivo i ekonomično.” – stoji u Europskoj povelji o vodi i upravo tu činjenicu, u ovoj kriznoj situaciji, podvlači gradonačelnik Muhić.

“Svijest o tome mora biti prisutna i razvijena kod svakog čovjeka i u skladu s tim nameće se i odgovorno ponašanje. Kriza se može prevazići samo visokom sviješću i odgovornošću prema sebi ali i zajednici u kojoj se živi i tek će tada i mjere koje preduzima Gradska uprava imati svoje očekivane pozitivne efekte.” – kazao je Prvi čovjek grada Živinice, prilikom posjete Mjesnoj zajednici Dubrave Gornje.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje