Početna aktuelnosti VIP Group Vienna/Dubai spremna da ulaže u grad Živinice

VIP Group Vienna/Dubai spremna da ulaže u grad Živinice

264
0

Izvjesno je da ćemo u dogledno vrijeme na teritoriji grada Živinice imati nove poslovne projekte inozemnih ulagača koji će unaprijediti kvalitet življenja na ovom području i koji će svjedočiti imidžu Živinica kao najatraktivnije sredine za investiranje u Bosni i Hercegovini.

Ovakav zaključak sam se nameće nakon jučerašnjeg zajedničkog sastanka ugledne delegacije iz Ujedinjenih Arapskih Emirata sastavljene od šeika predvođenih Šeikom Talibom bin Sakrom al Kašimijem  i nekolicine poslovnih ljudi najvišeg ranga iz ove zemlje, s jedne strane i dr. Begana Muhića gradonačelnika Živinica sa saradnicima, s druge strane.

Sastanak je upriličen u sjedištu Gradske uprave Živinice.

U brojnoj delegaciji iz Ujedinjenih Arapskih Emirata bili su biznismeni ove zemlje koji imaju istinske poslovne imperije i poslove razgranate po cijelom svijetu.

U Bosni i Hercegovini su već investirali u nekoliko sredina, a zanimljivom za proširenje biznisa, za njih,  pokazala se i naša lokalna zajednica, grad Živinice jer ima nekoliko značajnih i povoljnih specifičnosti i komparativnih prednosti za pokretanje i realizaciju poslovnih projekata.

Jedna od kompanija koja je izrazila konkretnu spremnost da ulaže u gradu Živinice je i VIP GRUPA Beč/Dubai.

Gradska uprava Živinice je na jučerašnjem sastanku upriličila i video prezentaciju živiničkih potencijala atraktivnih za ulaganja kapitala, a gosti iz Emirata naročito zanimanje su pokazali za njih nekoliko.

Jučerašnjem sastanku su, pored prije spomenutih, prisustvovali i predstavnici Vlade i Skupštine Tuzlanskog kantona, menadžment Međunarodnog aerodroma Tuzla kao i predstavnik Turističke zajednice grada Živinice.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje