Početna aktuelnosti Nacrt Revidirane Strategije razvoja Grada Živinice za period 2024-2027. godina

Nacrt Revidirane Strategije razvoja Grada Živinice za period 2024-2027. godina

78
0

Proces izrade Revidirane Strategije razvoja Grada Živinice za period 2024-2027. godina započeo je donošenjem Odluke o pokretanju postupka revizije Strategije integrisanog razvoja Grada Živinice 2017-2026, broj: 01/2-04-89-1281/23 od 20.07.2023. godine, u skladu sa Zakonom o razvojnom planiranju i upravljanju razvojem u Federaciji Bosne i Hercegovine („Službene novine FBiH“, broj 32/17) i pratećim uredbama.

Nositelj procesa izrade je Razvojni tim imenovan od strane Gradonačelnika, dok su učesnici u procesu izrade javne ustanove, preduzeća, nevladine organizacije, poslovna zajednica te ostali socioekonomski akteri i građani Grada Živinice. Horizontalna i vertikalna koordinacija izrade Strategije osigurana je kroz saradnju sa višim nivoima vlasti, uz poseban fokus na usklađivanje sa strateškim dokumentima Tuzlanskog kantona, Federacije BiH, te ciljevima održivog razvoja Ujedinjenih naroda.

U dosadašnjem procesu izrade Revidirane Strategije razvoja Grada Živinice, formirane su i Tematske grupe za tri ključna razvojna područja: Ekonomski razvoj, Društveni razvoj te Infrastrukturni i prostorni razvoj, čime je omogućeno aktivno učešće svih relevantnih aktera u procesu. Nacrt Strategije obuhvata osnovne nalaze sociekonomskog stanja, strateške fokuse, viziju, razvojne ciljeve, prioritete i mjere, te okvir za provođenje, praćenje, izvještavanje i evaluaciju strategije.

Pozivamo Vas da Vaše prijedloge za izmjene i dopune Nacrta Revidirane Strategije razvoja Grada Živinice dostavite putem Obrasca koji je u prilogu ovog poziva, najkasnije do 04.09.2024. godine, na e-mail adresu: maida@gradzivinice.ba

Za sva dodatna pitanja možete nas kontaktirati na telefon: 035 743 341

/JR/

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje