Početna aktuelnosti Servisne informacije za 12.9.2024. godine

Servisne informacije za 12.9.2024. godine

34
0

Vatrogasci Profesionalne vatrogasne jedinice Živinice su u toku proteklog dana i noći  imali dvije tehničke intervencije – dostavu vode cisternom u Podgajeve, Jelah i Đurđevik.

U istom periodu, doktori i medicinari Hitne službe Doma zdravlja Živinice  obavili su 110 intervencija u sjedištu Hitne službe i dvije na terenu.

Policijski službenici Policijske uprave Živinice intervenirali su po jednom saobraćajnom udesu koji se desio na magistralnom putu M-18 u naselju Kotornica  u kome su učestvovala dva putnička motorna vozila. Na vozilima je nastupila materijalna šteta, jedno lice je lakše povrijeđeno a materijalna šteta nastupila je i na jednoj vikendici u koju je udarilo jedno od vozila koja su učestvovala u pomenutom udesu. Živinički policajci intervenirali su i u ostalih 14 događaja.

Javno preduzeće Vodovod i kanalizacija Živinice isporuku vode svojim korisnicima vrši po aktuelnom rasporedu vodosnabdijevanja i redukcija vode.

U porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je devet beba, šest djevojčica i tri dječaka. U privatnom porodilištu Plava Medical Group rođena je jedna djevojčica i jedan dječak.

Informacija BIHAMK-a o stanju na putevima:

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se uz slabiji promet vozila, po pretežno suhom kolovozu.

U  toku je rekonstrukcija mosta u mjestu Stupari, na magistralnom putu Kladanj-Živinice. Saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila, uz postavljene semafore.

Na graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje