Početna aktuelnosti Servisne informacije za 18.9.2024. godine

Servisne informacije za 18.9.2024. godine

24
0

Vatrogasci Profesionalne vatrogasne jedinice Živinice imali su u prethodnom danu i noći jednu tehničku intervenciju nakon saobraćajnog udesa u naselju Maline.

Doktori i medicinari Hitne službe Doma zdravlja Živinice, u istom periodu, imali su 109 intervencija u sjedištu Hitne službe i četiri intervencije na terenu.

Policijski službenici Policijske uprave Živinice intervenirali su po četiri događaja koji ne spadaju u domen krivičnih djela, saobraćajnih udesa i ugrožavanja javnog reda i mira.

U Javnom preduzeću Vodovod i kanalizacija Živinice još uvijek je na snazi plan vodosnabdijevanja i redukcija vode.

U porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je sedam beba, pet djevojčica i dva dječaka. U privatnom porodilištu Plava Medical Group rođen je jedan dječak.

U većem dijelu Bosne i Hercegovine saobraća se po mjestimično vlažnom ili mokrom kolovozu, a upozoravamo i na moguće odrone. Vozačima savjetujemo da voze maksimalno oprezno i da izbjegavaju rizična preticanja. Čuvajte sebe, a i ostale učesnike u saobraćaju.

Zbog rekonstrukcije mosta u mjestu Stupari, na magistralnom putu Kladanj-Živinice, vozila saobraćaju naizmjenično, uz postavljene semafore.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje