Početna aktuelnosti Servisne informacije za 19.9.2024. godine

Servisne informacije za 19.9.2024. godine

15
0

Vatrogasci Profesionalne vatrogasne jedinice Živinice, u toku proteklog dana i noći, imali su jednu intervenciju, gasili su požar na putničkom automobilu u Modračkoj ulici.

Doktori i medicinari Hitne službe Doma zdravlja Živinice, u istom periodu, obavili su 92 intervencije u sjedištu Hitne službe Doma zdravlja i pet intervencija na terenu.

Policijski službenici Policijske uprave Živinice intervenirali su po tri saobraćajna udesa. Prvi udes desio se na magistralnom putu M-18 u naselju Maline gdje je došlo do sudara dva putnička motorna vozila i tom prilikom jedno lice je zadobilo teže tjelesne povrede i zadržano je na UKC-u Tuzla. Još jedno lice je lakše povrijeđeno i nastupila je materijalna šteta. Drugi udes desio se na magistralnom putu M-17.1 u Dubravama Donjim, došlo je do sudara dva putnička motorna vozila, nastupila je  materijalna šteta na vozilima i nije bilo povrijeđenih lica. Treći udes desio se na magistralnom putu M-18 u Đurđeviku. Došlo je do sudara dva putnička motorna vozila, jedno lice je lakše povrijeđeno i pričinjena je materijalna šteta na vozilima. Živinički policijski službenici evidentirali su i 11 ostalih događaja.

Javno preduzeće Vodovod i kanalizacija Živinice isporuku vode svojim korisnicima vrši po još važećem planu vodosnabdijevanja i redukcija vode.

U porodilištu UKC-a Tuzla rođene su tri bebe, dvije djevojčice i jedan dječak. U privatnom porodilištu Plava Medical Group rođene su dvije djevojčice.

U većem dijelu BiH saobraća se po pretežno suhom i mjestimično vlažnom kolovozu.

“Frekvencija vozila je umjerenog intenziteta. Magla smanjuje vidljivost na dionicama koje prolaze kroz kotline i uz riječne tokove. Vozačima skrećemo pažnju na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja i molimo za opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.” poručili su iz BIHAMK-a.

U toku je rekonstrukcija mosta u mjestu Stupari, na magistralnom putu Kladanj-Živinice. Saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila, uz postavljene semafore.

Na graničnim prelazima putnička vozila ne čekaju duže od 30 minuta.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje