Početna aktuelnosti Servisne informacije za 20.9.2024. godine

Servisne informacije za 20.9.2024. godine

12
0

Vatrogasci profesionalne vatrogasne jedinice Živinice, u toku proteklog dana i noći, nisu imali nikakvih intervencija.

Doktori i medicinari Hitne službe Doma zdravlja Živinice, u istom periodu, obavili su 102 intervencije u sjedištu Hitne službe Doma zdravlja Živinice i dvije intervencije na terenu.

Policijski službenici Policijske uprave Živinice intervenirali su po tri počinjena krivična djela. Prvo krivično djelo je teška krađa koja je počinjena u porodičnoj kući u Suhoj. Drugo krivično djelo – krađa počinjeno je na Površinskom kopu Dubrave gdje je otuđen elektro kabal. Krivično djelo – nasilničko ponašanje počinjeno je na Gradskom bulevaru u Živinicama. Živinički policijski službenici intervenirali su i po jednoj saobraćajnoj nezgodi u kojoj je putničko motorno vozilo sletilo sa kolovoza zbog neprilagođene brzine. Nije bilo povrijeđenih lica. U dežurnoj službi Policijske uprave Živinice evidentirano je i 17 ostalih događaja.

Javno preduzeće Vodovod i kanalizacija Živinice svojim korisnicima vodu isporučuje po aktuelnom rasporedu vodosnabdijevanja i redukcija vode.

U porodilištu UKC-a Tuzla rođene su četiri bebe, tri dječaka i jedna djevojčica. U privatnom porodilištu Plava Medical Group rođena je jedna djevojčica i jedan dječak.

U većem dijelu Bosne i Hercegovione se saobraća po pretežno suhom i mjestimično vlažnom kolovozu. Frekvencija vozila je umjerenog intenziteta, izuzev dionica u gradskim centrima gdje je promet vozila pojačan. Vozačima se skreće pažnja na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja.

U toku je rekonstrukcija mosta u mjestu Stupari, na magistralnom putu Kladanj-Živinice. Saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila, uz postavljene semafore.

Na graničnim prelazima putnička vozila ne čekaju duže od 30 minuta.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje