Početna aktuelnosti Stipendije Grada Živinice za preko 200 učenika i studenata

Stipendije Grada Živinice za preko 200 učenika i studenata

33
0

Komisija za pripremu i provođenje postupka dodjele stipendija grada Živinice objavila je Konačnu listu dobitnika stipendija učenika i studenata za školsku 2023/2024 godinu.

Učenici i studenti koji su ostvarili pravo na dodjelu stipendije, njih preko dvije stotine, danas su se okupili u Velikoj sali Bosanskog kulturnog centra Živinice kako bi potpisali ugovore sa Gradonačelnikom Živinica dr. Beganom Muhićem.

Gradonačelnik Živinica dr. Began Muhić, u svom obraćanju studentima i učenicima – dobitnicima stipendije grada Živinice, istakao predanost uprave koju on predvodi da se svake godine povećavaju sredstva za ovu namjenu jer je ova populacija nada i budućnost kako našeg grada, tako i naše domovine.

Odluke o utvrđivanju uslova i kriterija za stipendiranje učenika srednjih škola, studenata dodiplomskog studija, učenika i studenata sa invaliditetom i polaznika sa lahkim intelektualnim teškoćama i kombinovanim smetnjama nisu jedini vid i forma podrške mladima Živinica.

Đaci i njihovi roditelji su danas iskazali veliko zadovoljstvo i zahvalnost gradonačelniku Živinica zbog dodijeljenih stipendija koje će im u mnogome pomoći u njihovom školovanju.

I u tehničkom smislu, gradonačelnik dr. Began Muhić omogućio lakši transfer stipendija jer preko dvije stotine danas prisutnih stipendista nije moralo potpisivati pojedinačne ugovore već će sredstva, na osnovu Odluke, biti transferirana na njihove račune.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje