Početna aktuelnosti Servisne informacije za 26.9.2024. godine

Servisne informacije za 26.9.2024. godine

27
0

Vatrogasci Profesionalne vatrogasne jedinice Živinice, u proteklom danu i noći, imali su jednu tehničku intevenciju – dostavu vode cisternom u naselje Repuh.

U istom periodu, doktori i medicinari Hitne službe Doma zdravlja Živinice imali su 115 intervencija u sjedištu Hitne službe i dvije intervencije na terenu.

Policijski službenici Policijske uprave Živinice intervenirali su po dojavi o narušavanju javnog reda i mira – naročito drskog ponašanja jednog lica u Ulici Toplička. Osim toga, policijski službenici su intervenirali i po jednoj saobraćajnoj nezgodi koja se desila na parkingu u Dubravama gdje je došlo do kontakta dva putnička vozila. Nije bilo povrijeđenih lica. U dežurnoj službi Policijske uprave Živinice evidentirano je i 10 ostalih događaja.

Javno preduzeće Vodovod i kanalizacija Živinice isporuku vode vrši po aktuelnom planu vodosnabdijevanja i redukcija vode.

U porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je 11 beba, osam djevojčica i tri dječaka. U privatnom porodilištu Plava Medical Group rođena su dva dječaka i jedna djevojčica.

Na putevima Bosne i Hercegovine saobraća se uz povoljne vremenske uslove. Apeluje se na vozače da voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila.

Sanacioni radovi aktuelni su na magistralnim putevima: Kaonik-Gromiljak, Gračanica-Doboj, Kladanj-Živinice, Prozor/Rama-Jablanica, Foča-Ustikolina, Tarčin-Konjic i Međeđa-Višegrad.

Na graničnim prelazima za putnička vozila nema dužih zadržavanja.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje