Početna aktuelnosti Servisne informacije za 27.9.2024. godine

Servisne informacije za 27.9.2024. godine

21
0

Vatrogasci Profesionalne vatrogasne jedinice Živinice, u toku proteklog dana i noći, imali su jednu intervenciju – uspješno su ugasili požar na polju kukuruza u Tupkoviću.

U istom periodu, doktori i medicinari Hitne službe Doma zdravlja Živinice imali su 124 intervencije u sjedištu Hitne službe i dvije intervencije na terenu.

Policijski službenici Policijske uprave Živinice intervenirali su po jednoj dojavi o ugožavanju javnog reda i mira – jedna osoba je fizički napala  drugu osobu i napadač je zadržan u prostorijama Policijske uprave. Desile su se i dvije saobraćajne nezgode. Prva na regionalnom putu R-455-a u Baricama gdje je vozač putničkog motornog vozila, zbog neprilagođene brzine, sletio s puta. Jedno lice je lakše povrijeđeno a materijalna šteta načinjena je na ogradi u privatnom vlasništvu. Druga saobraćajna nezgoda, također, desila se na regionalnom putu R-455-a u Topličkoj ulici kada je došlo do sudara putničkog motornog vozila i motocikla. Pričinjena je materijalna šteta bez povrijeđenih lica. U dežurnoj službi Policijske uprave evidentirano je i 12 ostalih događaja.

Javno preduzeće Vodovod i kanalizacija Živinice isporuku vode vrši po aktuelnom planu vodosnabdijevanja i redukcija vode.

U porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je sedam beba, pet dječaka i dvije djevojčice. U privatnom porodilištu Plava Medical Group rođen je jedan dječak.

S obzirom da su dani vikenda pred nama, očekuje se pojačan promet u gradskim centrima, na prilazima gradovima, kao i na graničnim prelazima. Na mjestima gdje se izvode radovi saobraća se usporeno, a vožnja na ovim mjestima zahtijeva povećanu pažnju i poštivanje privremeno postavljene saobraćajne signalizacije.

Sanacioni radovi aktuelni su i na magistralnim putevima: Bosanska Krupa-Bosanska Otoka, Kaonik-Gromiljak, Livno-Kamensko (Podgradina), Gračanica-Doboj, Kladanj-Živinice, Prozor/Rama-Jablanica, Foča-Ustikolina, Tarčin-Konjic i Međeđa-Višegrad.

Na graničnim prelazima putnička vozila ne čekaju duže od 30 minuta.

 

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje