Početna aktuelnosti Servisne informacije za 2.10.2024.

Servisne informacije za 2.10.2024.

30
0

Vatrogasci Profesionalne vatrogasne jedinice Živinice, u toku proteklog dana i noći, nisu imali nikakvih intervencija.

Doktori i medicinari Hitne službe Doma zdravlja Živinice, u istom periodu, imali su 108 intervencija u sjedištu Hitne službe i devet intervencija na terenu.

Policijski službenici Policijske uprave Živinice intervenirali su u slučaju jedne saobraćajne nezgode koja se desila u Ulici Bosanska i tom prilikom došlo je kontakta dva putnička motorna vozila, nastupila je određena materijalna šteta, bez povrijeđenih lica. U dežurnoj službi Policijske uprave Živinice evidentirano je i 14 ostalih događaja.

Javno preduzeće Vodovod i kanalizacija Živinice isporuku vode svojim korisnicima vrši po aktuelnom planu vodosnabdijevanja i redukcija vode.

U porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je osam beba, četiri djevojčice i četiri dječaka. U privatnom porodilištu Plava Medical Group rođene su dvije djevojčice.

Informacija iz BIHAMK-a: Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a skrećemo pažnju na moguće odrone. Savjetujemo oprezniju vožnju i izbjegavanje rizičnih preticanja.

Na magistralnim putevima Matuzići-Doboj i Doboj-Gračanica (Brijesnica Velika) zbog aktuelnih radova saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila. S obzirom da se radi o izrazito frekventnim dionicama, na mjestima izvođenja radova tokom dana formiraju se duže kolone vozila u oba smjera.

Sanacioni radovi aktuelni su i na magistralnim putevima: Bosanska Krupa-Bosanska Otoka, Kaonik-Gromiljak, Livno-Kamensko (Podgradina), Kladanj-Živinice, Prozor/Rama-Jablanica, Foča-Ustikolina, Tarčin-Konjic i Međeđa-Višegrad.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje